At drive din egen virksomhed kan være meget arbejde. Der er mange forskellige opgaver at jonglere med, og det kan være svært at holde styr på det hele. En ting, som du ikke bør have svært ved, er at finde den rigtige bogholder til din virksomhed. Denne artikel vil komme nærmere ind på, hvad en bogholder laver, og er en bogholder et andet ord for revisor?

Hvad er en bogholder?

En bogholder er en person, der holder styr på din virksomheds økonomi. Dette omfatter registrering og sporing af salg, indkøb og generelle forretningsudgifter i en hovedbog eller ved hjælp af software, der er beregnet til dette formål. En god bogholder kan hjælpe dig med at finde måder at spare penge på ved at reducere udgifterne til tilbagevendende poster som f.eks. forsyninger, identificere potentielle skattelettelser, som du kan udnytte , og hjælpe dig med at finde måder at tjene flere penge på.

En bogholder har en kortere uddannelse, end en revisor. En bogholder kan være en kontor- eller økonomi-elev.

Hvad er en revisor?

En revisor kan både være bogholder og en person, der rådgiver om alle mulige økonomiske spørgsmål, såsom skat, investeringer og pensionsplanlægning, tilbyder virksomhedsrådgivning, udarbejder selvangivelser for både privatpersoner og virksomheder, reviderer virksomheder med henblik på solvens og rentabilitet og udarbejder regnskaber og rapporter

En revisor vil sandsynligvis have en mere avanceret uddannelse end en bogholder. En revisor skal normalt gennemføre en videregående uddannelse, før han/hun kan blive registreret som revisor.

Hvornår kan en virksomhed få brug for en bogholder?

En virksomhed kan have brug for en revisor, hvis ejeren har et ønske om at:

  • Få rådgivning om, hvordan de kan udvikle deres virksomhed og spare penge. De kan også være i stand til at hjælpe dem med at finde nye måder at øge indtægterne og reducere omkostningerne på
  • Udarbejde regnskaber, udføre revisioner eller selvangivelser for det offentlige osv. En revisor vil højst sandsynligt have mere uddannelse og erfaring på dette område
  • Foretage investeringer eller oprette en pensionsordning for sig selv. Det er måske noget, de har gjort før, men ikke som enkeltperson. En revisor har sandsynligvis mere uddannelse og viden om disse finansielle spørgsmål.
  • Hvis virksomhedsejeren blot ønsker at få mere styr og struktur over regnskabet.

Hvordan kan jeg finde en god bogholder?

Den bedste måde at gå til værks for at finde den rigtige bogholder er at spørge venner, familie eller forretningsforbindelser om anbefalinger. Du kan også søge på Google, for at finde en god og erfaren bogholder.

Det behover ikke engang at være en person, som du bor tæt på, for der er mulighed for at skype sammen, så man ikke behøver fysisk fremmøde. Derfor kan du med fordel gøre dig umage med at finde en bog bogholder, som kan hjælpe dig med dine behov og ønsker for firmaet. Du kan få hjælp til bogføring af en bogholder i Hillerød igennem Let Bogføring.

Det er vigtigt, at man får en god relation til sin bogholder, så der ikke opstår nogen misforståelser eller uenigheder. Gør det klart for din bogholder, hvad opgaverne består af, og sørg for, at der er en vis kemi og forståelse i mellem jer.