Hvis du har investeret i en del år, så har du næsten med sikkerhed ejet en del forskellige aktier, obligationer og meget andet. Hvad mange ikke har prøvet er hvad mange gamle investorer ville kalde for “alternative” investeringer eller bare investeringer med meget høj risiko. Hvilke ting snakkes der om her? Ja, der snakkes selvfølgelig om kryptovalutaer. Du kender nok de helt store af dem: bitcoin og ethereum.

 

Før vi beskriver, hvordan du kommer i gang, så er det vigtigt at nævne et par forskellige ting. Hvis du aldrig har investeret før, så er det nok ikke en god idé at starte ud med disse alternative investeringer. Dette skyldes nemlig, at der er tale om høje risici. Synes du et lille fald i værdien af din aktieportefølje er slemt, så er disse investeringer nok ikke noget for dig. Det er ikke for sjov, at der er advarsler herinde.

 

Nu hvor alt det ovenstående er på plads, kan vi gå i gang med denne guide. Først og fremmest skal du beslutte, om du vil investere i kryptovaluta for at spekulere i stigende kurser – eller om du rent faktisk vil anvende det som en valuta og dermed betalingsmiddel. Dette bestemmer nemlig, hvordan du kommer i gang med investering i kryptovaluta.

 

Spekulation

Er der udelukkende tale om spekulation, så kan en række forskellige platforme nævnes. Disse platforme tilbyder nemlig kryptovaluta CFD’er, som ikke er det samme som at købe det underliggende aktiv. Hvis dette lyder som noget for dig, så kan du oprette en konto på Plus500, hvor alt er CFD. Inde på platformen eToro kan du købe det rigtige aktiv, men hvis du åbner en short position, så er der tale om en CFD. Du kan derfor også spekulere i faldende kurser på den måde.

 

Til anvendelse

Skal du anvende valutaen, skal du ikke købe/sælge CFD’er. Du bør derimod købe rigtig kryptovaluta på platforme og børser som Coinbase, BitPanda, Kraken, osv. Det er gratis at oprette en konto på alle disse hjemmesider, og du kan betale med kreditkort samt bankoverførsel. Hvis der er tale om bankoverførsel, så er dette typisk i EUR, og du skal derfor sende en SEPA-overførsel.