Printerblæk – er det dyrt?

Det ville desværre være løgn, hvis man påstod, at printerblæk er billigt. Det er faktisk noget af den dyreste væske, som man kan købe i forhold til literprisen, men man er dog nødt til at betragte det i den rigtige kontekst.
Man køber ikke flere liter af printerblæk, men blot nogle få milliliter, som rækker langt til de fleste udskrifter. Udskriver du meget, så skal du nok kigge på en laserprinter.

Det er ikke prisen på blot én printning

Når du køber en printerpatron med blæk i, så rækker den meget længere, end du måske lige regner med.
Den rækker faktisk til alt mellem 100 og 2000 sider ved det man kalder 5% dækning.
Det er rigtig mange sider, og de færreste tænker i virkeligheden over, hvor meget man får for pengene.

Det er naturligvis ikke altid billigt, og du kan også finde visse mærker, hvor de tilhørende blækpatroner er billigere end andre. Det kan du altid undersøge inden du køber din printer.

Prisen på blækket vil automatisk blive billigere, jo flere sider du printer.

Der er forskel på farver og sort

Der er naturligvis forskel på, hvorvidt man printer med farve eller blot sort blæk. Prisen vil ofte være nogenlunde ens, så der er ikke den store forskel på, om du køber en blækpatron med farve eller sort blæk i.

Der er dog en forskel på, hvor meget du kan printe med den enkelte blækpatron. Du kan printe væsentligt mere i sort/hvid. Det vil derfor også være billigere i længden, når man kun printer med sort blæk. Farverne kræver nemlig mere blæk, og de vil derfor blive opbrugt en del hurtigere.

Billigere end alternativet

Hvis du jævnligt har behov for at printe opgaver, sange eller noget helt andet, så er investeringen i en printer og printerblæk også billigere, end hvis du skulle printe på biblioteket hele tiden.

Så hvis du investerer i en printer, så forudsætter det også, at du kommer til at bruge den.

Det kan nemlig blive et meget dyrt print, hvis du kun printer et par sider.
Så hvis du har et stort behov for at printe, så er printerblæk måske ikke så dyrt alligevel.