Der er mange penge at spare, hvis man starter på energioptimering af boligen. Selvfølgelig skal det ikke kun handle om penge, men det er for de fleste er rigtig god motivationsfaktor. Klimaet og vores verden er også nogle af de rigtige gode arguementer der findes for at energioptimere vores verden.

Varmepumper

En varmepumpe bruger strøm for at varme boligen op, og hvis eller det regeringen forstår at skabe mere og bedre vilkår for produktion af el, så er det et af de områder hvor der kan være kolosale mængder CO2 at spare. I skrivende stund, er der sket en halvering af afgifterne på strøm for husstande der har et årligt forbrug for 4000kwh, og samtidigt står som opvarmet med el-varme.

En varmepumpe er i den grad el-varme.

Hulmursisolering

Et andet spændende tiltag for huse bygget før 70’erne er hulmursisolering. I gamle dage bygget man husene uden isolering i ydervæggene. Det siger sig selv det er dumt, og i nyere tid har man så fundet en metode der gør det muligt at putte isolering i de tomme vægge. Det sker ved at man bore et hul i væggen og blæser forskellige typer af granulat ind i væggen.

Inspiration til denne her artikel er fundet her: https://www.avisen.dk/varmepumpe-og-hulmursisolering-giver-dig-en-bedre-oe_621924.aspx