Er det en fordel med trådløst internet? 

Sidder du og overvejer at skifte til trådløst internet? Er du lidt i tvivl om det rent faktisk er en fordel for dig med trådløst internet? 

Hvis du vil have trådløst internet kan du i princippet nok beholde det internet du i forvejen har. Trådløst internet er egentlig bare en lille elektronisk boks også kaldet en router, som sender internetsignalet ud med trådløse bølger. Disse bølger fanger dine elektroniske enheder og er dermed tilkoblet internettet. Det smarte ved trådløst internet er at routeren placeres der hvor internettet er ført ind i huset, på den måde er du fri for at trække en ledning rundt i huset. Derudover skal du ikke have et kabel i dine forskellige devices. Trådløst internet gør dig mobil, så du kan bevæge dig rundt i huset med dine enheder imens de er koblet på internettet.  

I takt med at den teknologiske verden er vokset, er vores antal af elektroniske enheder der skal på internettet også vokset. Vi lever i en tid hvor det går stærkt og hvor vi har et stort behov for at få den nyeste teknologi. Derfor bugner vores hjem også med enheder der skal på internettet, f.eks. din telefon, iPad, tv, printer, støvsuger og meget mere. Netop derfor er trådløst internet genialt, da du uden trådløst internet skulle have kabler i alle dine enheder. Det ville ret hurtigt blive et stort ledningshelvede, men med trådløst internet og en router står du ikke med dette problem. Da du nemt og uden problemer kan koble dine enheder på internettet, igennem de trådløse bølger og dermed undgå den kablede forbindelse. 

Der er dog nogle få ulemper ved trådløst internet, da du ved en gammeldags kablet forbindelse vil opnå en mere stabil forbindelse og en højere internethastighed. Det er dog ikke noget de fleste vil ligge mærke til, medmindre du f.eks. er en gamer. Her er der dog den fordel at du stadig kan lave en kablet forbindelse til computeren, og på den måde ikke opleve problemer når du gamer men stadig have en trådløs forbindelse i resten af huset.