Når man taler om flotte negle og nailart, så forbinder man det ofte med noget, der koster en del penge. Ofte lægger man omkring 450-600 kr. hver gang man skal have lavet negle ved en neglesalon, så i længden kan det komme til at koste mange penge. Hvis man er lidt kreativ og ikke har noget imod at øve sig, kan man imidlertid med fordel selv lave sine negle. Det vil være meget billigere, og man kan med lidt øvelse få nogle gode resultater, som med garanti vil gøre de fleste imponerede. Læs mere her i artiklen, hvor du bliver præsenteret for en række teknikker og forskellige former for nailart.

Den simple løsning – gellack

Den mest simple måde at få flotte negle, der holder i længere tid er ved at benytte sig af gellack. Man skal først og fremmest forberede neglene ved bl.a. at skubbe neglebåndene ned. Derefter skal man fjerne fedtlaget fra neglene ved at påføre neglelakfjerner eller acetone. Sidst men ikke mindst, skal man file lidt på overfladen af neglen, så neglelakken hænger bedre fast. Når man har gjort det, fungerer gellack på den måde, at man påfører det ligesom en almindelig neglelak. Man kan starte med en negle primer, for længere holdbarhed. Herefter bruger man den farve, man gerne vil lægge, og så påfører man ovenpå en topcoat igen for bedre holdbarhed. Hver gang man har påført primer, gellack og topcoat, skal neglene tørre under en uv lampe. Hvis man vil gøre det simpelt, så lægger man bare en enkelt farve. Når man har øvet sig lidt, kan man forsøge at være mere kreativ ved bl.a. at påføre flere farver, ved bl.a. at lægge en grundfarve, sætte tape på neglene, så der dannes en lige adskillelse, og så bagefter påføre en anden farve. Man kan også købe redskaber der gør det muligt at tegne med neglelakken, så man kan lave mønstre, figurer osv. i forskellige farver. 

Det lidt mere avancerede – negle tipper

Når man har prøvet i noget tid at lægge den simple udgave af din gellak kan man udvide med at påføre negle tipper. Negle tipper fungerer på den måde, at man påfører negle tipper, som gør det muligt at lægge din gellak udover, så neglen kommer til at se længere ud end den egentligt er. På den måde kan det komme til at se ekstra professionelt ud, da neglene bliver længere, flottere og mere ekstravagante. Du påfører negle tipperne med lim, en tip af gangen, og holder den i ca. 10. sekunder, så den sidder fast. Herefter påfører du på samme måde som tidligere primeren udover og tørrer med uv lampen. Herefter påfører du den eller de farver du gerne vil bruge og tørrer med uv lampen, for til sidst at afslutte med topcoaten. Find dine negle tipper her på https://nrkosmetik.dk/collections/tipper-1 . Forskellen på de negle du kan lave, når du ikke bruger negle tipper og de negle du kan lave med negle tipper for stor, da det ikke er alle, der fra naturens side har lange negle.